OMSLAG def-01

Bestel ‘De dag dat ik gelukkig werd’

‘Casper de Jong schrijft in zijn nieuwe bundel over het geluk, de grootste ramp die een dichter treffen kan. Dat kan niet goed aflopen, dacht ik, maar dat doet het wel. Het blijkt namelijk wel mee te vallen met dat geluk – want wie gelukkig is beseft pas goed dat het ongeluk overal op de loer ligt.

Bovendien is de bundel bijzonder divers, zoals er ook vele vormen van (on)geluk bestaan. De gedichten van De Jong zijn opnieuw van een bedrieglijke eenvoud, totdat je bij herlezing ontdekt hoe goed ze in elkaar zitten. Eenvoud is, zeker in dit geval, het kenmerk van het ware. Deze bundel zou als bijsluiter moeten hebben: ‘kan ook bij de lezer geluksgevoelens teweeg brengen.’

Casper de Jong (Jayapura, 1961) publiceerde Brieven van onderweg, Instructies voor hoe het verder moet, Tijd duurt nooit zo lang, Spookrijders, en Liefdes van een luie man. Met gitarist Steven Faber maakt hij muziek-poëzieprogramma’s voor huiskamers, festivals en kleine podia. 

De dag dat ik gelukkig werd is hier te bestellen

Bestel 'De Dag dat ik gelukkig werd'
Casper de Jong schrijft in zijn nieuwe bundel over het geluk, de grootste ramp die een dichter treffen kan. Dat kan niet goed aflopen, dacht ik, maar dat doet het wel. Het blijkt namelijk wel mee te vallen met dat geluk - want wie gelukkig is beseft pas goed dat het ongeluk overal op de loer ligt. Bovendien is de bundel bijzonder divers, zoals er ook vele vormen van (on)geluk bestaan. De gedichten van De Jong zijn opnieuw van een bedrieglijke eenvoud, totdat je bij herlezing ontdekt hoe goed ze in elkaar zitten.
Mijn naam:*
Svp opsturen naar (straat, huisnr.): *
Postcode, plaats:
Mijn E-mail-adres:*
Hoeveel exemplaren wenst u?:
Kosten: 15,- excl 2,70 verzendkosten