Over de boeken

Dichtbundel cliënten van Frion:

HOE DAN OOK

Wij schrijven gedichten.
Wij gebruiken onze talenten.
Wij benutten onze kansen.

HOE DAN OOK is een bijzondere geïllustreerde gedichtenbundel gemaakt door de dichters Robert Prummel, Sevin Tanoglu, Joey van de Weg, Jooske Zult-Reuver en Marcel Wiemers. Marcel maakte ook de illustraties bij de gedichten.
De dichters en illustratoren zijn cliënten van Kunst-Lijn 3 van Frion. Frion is er voor mensen met een verstandelijke beperking.

De bundel is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Frion en uitgeverij Ervaar Boeken, van voormalig stadsdichter Marieke van Bolderen en Bas van Dishoeck.

******************************************************************************************

Dichtbundel Casper de Jong:

Liefdes van een luie man

Liefdes van een luie man is een caleidoscoop van adem en muziek, liefde en verdriet: leesbaar en grappig, herkenbaar en melancholiek. Waren er maar meer dichters als Casper de Jong.” – Ingmar Heytze

Uitgeverij Ervaar Boeken presenteert met trots Liefdes van een luie man, de nieuwe bundel van dichter Casper de Jong.

 Waar het over gaat? Over de liefde, denk ik, waar moet het anders over gaan? En over de luiheid van mannen, het wonen in huizen, nachtdieren, vergeten voetballers, krabbescheer en zoekmachines. En over de weemoed natuurlijk, die aan me kleeft als schurft aan een hond.” – Casper de Jong

Casper de Jong (Jayapura, 1961) is dichter en publiceerde Brieven van onderweg, Instructies voor hoe het verder moet, Tijd duurt nooit zo lang en Spookrijders. De laatste twee met fotograaf Bert-René Brinkman. Met gitarist Steven Faber maakt hij muziek-poëzie programma’s voor huiskamers, festivals en kleine podia. Zie ook www.faberendejong.nl.

******************************************************************************************

Geke Mateboer:
Voor ons komt de bevrijding te laat

“Voor ons komt de bevrijding te laat” is geen doorsnee geschiedenisboek. De kern wordt gevormd door een overzicht van het Joodse leven in Hasselt, de komst van de eerste Joodse inwoners en hun plaats in de maatschappij. Maar het boek zoomt vooral in op de negen personen die in het tweede oorlogsjaar uit hun omgeving werden gerukt om door de nazi’s in Sobibor en Auschwitz te worden vermoord.
Bernard en Henriëtta Marcus, twee van hun drie zonen, hun schoondochter en driejarig kleinkind. De slagerszoon David Meijer Keijzer en het echtpaar Saar en Simon Keizer…. Wie waren ze, hoe woonden ze, welke plaats hadden ze in de Hasselter samenleving? Werden ze na hun deportatie gemist in Hasselt? Hoe ging de samenleving om met dit verlies? Foto’s, brieven, politierapporten en getuigenverslagen vormen een reconstructie, samen met gesprekken met nabestaanden. Schrijfster Geke Mateboer geeft daarnaast ook een kijkje in haar eigen belevingswereld tijdens de zoektocht naar wat zij noemt ‘de zwartste kant’ van de Tweede Wereldoorlog.

 

 

Geef een reactie